top of page

Beliggenhet

Torrevieja

Torrevieja - har fått sitt navn fra et gammelt tårn - Torre Vieja. 

Foruten å være en kystby, er byen omgitt av store naturparker og to store naturlige saltsjøer, Laguna De Torrevieja og Laguna De La Mata. 

Disse saltsjøene danner et spesielt helsemessig bra mikroklima, og byen er faktisk utpekt av WHO som et av verdens sunneste sted å bo. 

Saltsjøene gir også byen et levebrød ved utvinning og eksport av salt, noe som har foregått helt siden slutten av 1600-tallet.

Saltet har på en måte også hatt en annen stor innflytelse. 

Da sjøfolk fra Torrevieja på 1800-tallet fraktet salt til Cuba og andre steder i Karibia, ble deres sang, kalt Habanera, påvirket av rytmer og tekster derfra.

 "Habanera" oppstod som en kultur i Torrevieja og har videre spredd seg i hele Spania. Det er en del "Habaneras" konserter i byen i løpet av året.

Ved siden av fiske og salt, livnærer Torrevieja seg av turisme. Med sin 14 km kystlinje, mange flotte strender,  mye tilbud av kultur, aktiviteter og uteliv, er byen et populært turiststed.

Om du bare vil slappe av, så ta en tur på den flotte strandpromenaden, som også har mange restauranter/barer og en flott utsikt over havet.

Torrevieja fikk bystatus i 1931, og byen vokser raskt. I 1960 var det ca 10.000 innbyggere, og i 2005 forventer man ca 100.000.

De fastboende er fra mange ulike nasjoner som danner et internasjonalt miljø.

 

bottom of page