top of page

 

 • Det finnes mange severdigheter i Torrevieja. Den vakre parken Parque de las Naciones som ligger i sentrum er åpen hele året og er et flott sted å ta med barna.

 • Det er et stort marked hver fredag og på sommeren er det et kveldsmarked og et minitivoli i nærheten av havnen og strandpromenaden.

 • Torrevieja har to saltsjøer, hvorav den ene brukes til saltproduksjon mens den andre er et viktig naturreservat der du kan gå eller sykle langs sjøen og nyte naturen. Begge disse saltsjøene har kanaler der sjøvann renner inn. Torrevieja har med andre ord to elver som renner motsatt vei, og det er jo ganske spenstig.

 • Torrevieja har en lang molo som man kan promenere og en vakker gangvei langs stranden som yrer av liv hele året. 

 • Aquapolis, badeparken, er åpen fra Juni til september. 

 • Saltmuseet kan besøkes hele året.

 • Hvis du er i Torrevieja i desember må du se Belen, julekrybben, som installeres på kirkeplassen og er et fascinerende skue i sin komplekistet og oppfinnsomhet.

Det er alltid masse å finne på i Torrevieja.

Det florerer av barer, caféer og restauranter og du kan finne mat fra nær sagt et hvilket som helst land i verden.

På grunn av det kulturelle mangfoldet i Torrevieja er det gastronomiske utvalget mer likt en storby enn en mellomstor ferieby.

For de som liker å danse seg gjennom natten, foregår nattelivet til kl 7 på morgenen i de mange barene og diskotekene. Liker best sol og strand finnes det mange strender i sentrum og langs Orihuela-kysten. Det finnes også treningsstudioer som tilbyr feriemedlemsskap, spa, og bassenger. 

Go-Kart baner finnes også.

Det er mange shoppingmuligheter i Torrevieja.

 

I Torrevieja kommer du garantert aldri til å kjede deg!

 

“Fiestas” har vanligvis en religiøs kontekst i Spania og kan vare i mange dager. Man har selvsagt nasjonale fiestaer, som feires over hele landet, og lokale fiestaer som bare feires i enkelte områder eller byer. Under feiringene er det vanligvis prosesjoner eller parader og alle ikler seg flotte nasjonaldrakter mens hele byen er gjennomsyret av en generell feststemning.

 • Karnevalet feires i Februar, deretter følger:

 • påskefeiringen,

 • en lokal fiesta i april,

 • feriaen i mai,

 • musikkfestivalen i juli og august.

Videre følger feiringen av Torreviejas skytshelgenen , Virgen del Carmen, 12. Juli,

I august feires San Emigdio og den 9. oktober feirer hele Valencian-området el Día de la Comunidad Valenciana.

Hvis du legger til “nasjonale fiestaer” som julaften, nyttårsaften, Helligtrekongers dag (Día de los Reyes) den 6. Januar, farsdagen (Día del Padre) 19 mars, arbeidernes internasjonaledag 1 mai, Spanias nasjonaldag 12 oktober, allehelgensdag 1 november, Grunnlovsdagen 6 desember og dia de Immaculata Conception 8 desember pluss noen til, så skjønner du at uansett når du besøker Torrevieja så vil det være en eller annen form for fest der.

Shopping i Torrevieja

Shopping i Torrevieja Sentrum er allsidig og morsomt, med mange forskjellige butikker som selger alt du kunne tenke deg.

Det finnes store kjøpesentra som Carrefour, Iceland, Mercadona, Lidl og Aldi i byen og i nærliggende områder.

Habaneras er et stort kjøpesenter som ligger i utkanten av byen, med gratis parkering og butikker som Zara, C and A,Bookworld España, Druni, H&M, gjør-det-selv butikker, sportsbutikker og mange andre.

Det nye store kjøpesenteret La Zenia Boulevard, som ligger bare 10 minutters kjøretur unna, huser den største Primark butikken i Europa. Det finnes El Corte Inglés i Alicante, Cartagena og Murcia, alle mindre enn en times kjøretur fra Torrevieja. I Murcia finner du også IKEA kun 45 minutters kjøretur fra Torrevieja.

Markedet hver fredag formiddag og ligger midt i mot busstasjonen

bottom of page